maandag 9 juli 2012

Mijnheer Bik

copyright Jeroen Dietz 2012
Mijnheer Bik woont in een woonzorgcentrum in Utrecht. Ik had met hem een korte maar bijzondere ontmoeting. Een kwartier in iemands leven, en er dan weer uit verdwijnen. Dan kom je natuurlijk niet echt iets te weten. Ja, mijnheer Bik is dol op operette. En zingt nog heel graag luidkeels fragmenten uit de bekendere meesterwerken van dit genre.  Wie kent nog "De Zigeunerbaron" of "Die Lustige Witwe" ? Ik vrees dat het na deze generatie afgelopen is met de waardering hiervoor. Totdat het over 20 jaar ineens weer hip is en er in het Volkskrant Magazine een artikel staat over de opkomende populariteit van operettemuziek onder jongeren. Mmmh, zou het echt ?
Mijnheer Bik had een broer die voor een "krantje" werkte. Het bleek J.M.Bik, columnist en redacteur van NRC. Overleden in 2011.
Maar deze mijnheer Bik heeft nog wel even. Vol levenslust. Hij vindt het vast leuk om de in grote getale aanwezige alleenstaande dames te vermaken. Dat kon ik hem vanwege de tijd niet vragen. Er moesten ook nog foto's worden gemaakt.
Maar het is mooi om iemand van die leeftijd ( 1927 ) te ontmoeten die er nog heel veel zin in heeft.
Ook al zagen we elkaar maar een kwartier, de vonk sloeg wel over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten