woensdag 7 maart 2012

Op de Lichtbak

Ik kreeg de vraag of ik een dia van zeker 15 jaar terug nog kon vinden. Er was iemand overleden.
Moest dus heel diep graven. Dan liggen er ineens tientallen oude bekenden op de lichtbak. Met gekke verhalen erbij. Over Klazien en haar man (die niet op de foto mocht van haar). Herman Heinsbroek op een monitor in het hoofdkantoor van Arcade. Joep van den Nieuwenhuyzen in de kleedkamer van z'n hockeyclub in Brasschaat. Dat was rondom z'n veroordeling. Ed Nijpels met zijn eigen treinbaan thuis. Of een hele vrolijke Danny Blind, die er echt zin in had. En met Lee Towers door de haven van Rotterdam varen. 
De heer  Moszkowicz kwam naar de studio om z'n manchetknopen te laten fotograferen voor Quote. Hij wilde alle dia's kopen, dus "stuur maar een rekening". Dat was 14 jaar geleden, de betalingstermijn is enigszins verstreken. Maar dat durf ik hem niet te zeggen. 
Huub Stapel in z'n Kever. En de consul van Mauritius bij een Dodo. In Artis welliswaar. Maar met authentieke slapende suppoost als kadootje. 
De directeur van een pharmaceutisch bedrijf moest veel geduld hebben om rook in 'n gezicht te laten blazen. Die van Kip Caravans wilde wel door het gordijntje spieden. 
Zo'n foto was echt een project, en ze leken allemaal tijd zat te hebben. 
Op Chriet Titulaer na dan. Maar die dia kan ik zo gauw niet vinden. 
Het beeld waar het allemaal om ging wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten